Er bestaan verschillende soorten behandelingen bij spataderen. Bij Medisch Centrum Tilburg bieden we de volgende behandelingen: Sclerocompressietherapie, Mullertechniek en EVLT. Welke behandeling het meest geschikt is, wordt bepaald door het soort spataderen. De fleboloog zal tijdens het consult de benen onderzoeken en bepalen welke ingreep het beste is.

Wat is EVLT

De endoveneuze laserbehandeling (EVLT) is een zeer patiëntvriendelijke ingreep om grotere of ernstige spataderen te behandelen. Met deze methode wordt een dunne laserdraad in de spatader gebracht die vervolgens zeer effectief de spatader van binnenuit dicht lasert. De behandeling is geschikt voor zowel het boven- als onderbeen.

Poliklinische behandeling

De laserbehandeling vindt plaats op de poliklinische behandelkamer bij Medisch Centrum Tilburg. De benen worden lokaal verdoofd waarna de patiënt niets meer voelt van de ingreep. Als de laser de spataderen heeft verwijderd is de operatie gereed en de patiënt krijgt steunkousen aangemeten voor een optimaal herstel. Complicaties komen bij deze techniek gelukkig zelden voor. De EVLT methode heeft een hoog percentage van succesvolle behandelingen en het resultaat is blijvend.

Afspraak

Tijdens het consult zal onze behandelaar alle vragen beantwoorden over de verschillende behandelingen van spataderen. Een afspraak maken kan telefonisch: 085-4881750