Goedaardige huidafwijkingen zoals wratjes of pigmentvlekken kunnen door de dermatoloog van Medisch Centrum Tilburg worden verwijderd middels Cryotherapie. Het verwijderen van ontsierende huidafwijkingen door de dermatoloog valt niet onder de verzekerde zorg.

De behandeling

We kunnen verschillende typen wratten en pigmentvlekken verwijderen op onze polikliniek in Tilburg. Cryotherapie is een veilige en effectieve behandeling. De huidaandoening wordt met deze techniek bevroren, waardoor de cellen afsterven en de aandoening verdwijnt. Er wordt gewerkt met vloeibare stikstof op een temperatuur van -196°C. De behandeling is niet pijnlijk maar kan wel vervelend aanvoelen. Na de behandeling is de huid zichtbaar beschadigd waarna deze zich vanzelf zal herstellen.

Wanneer kiezen voor cryotherapie

De dermatoloog zal tijdens de intake de huidafwijking bekijken en je adviseren in de mogelijkheden van behandeling. Cryotherapie is geschikt voor behandeling van:

  • Ouderdomsvlekken (pigmentvlekken, lentigo senilis)
  • Wratten
  • Zonneschade (actinitische keratose)

Na de behandeling

Na een behandeling met Cryotherapie zal de huid er geïrriteerd uitzien. Soms kan er ook een blaar ontstaan die vanzelf zal verdwijnen. Zorg dat de huid tot rust kan komen en bescherm deze tegen de zon met SPF30 of hoger.

Afspraak maken voor Cryotherapie

Een afspraak maken voor Cryotherapie bij MC Tilburg kan telefonisch: 085-4881700. We hebben doorgaans korte wachtlijsten bij de afdeling Dermatologie in Tilburg.