Zorg met persoonlijke aandacht

Huidziekten behandelen bij de afdeling dermatologie

De afdeling dermatologie van Medisch Centrum Tilburg houdt zich bezig met het stellen van de diagnose en behandeling van huidziekten. Er zijn geen wachtlijsten voor dit spreekuur, dus patiënten kunnen altijd snel terecht. De dermatoloog heeft ruim de tijd voor iedere patiënt. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht en is er tijd om vragen te stellen.

Afdeling dermatologie tijdelijk gesloten

Per 12 februari 2024 zijn wij helaas genoodzaakt onze afdeling dermatologie in Tilburg (tijdelijk) te sluiten vanwege het vertrek van onze dermatoloog. We begrijpen dat dit nieuws teleurstellend kan zijn. We willen benadrukken dat wij ons uiterste best hebben gedaan om oplossingen te vinden. Echter, gezien de huidige omstandigheden zijn wij niet in staat om goede en veilige dermatologische zorg te bieden.

Wat betekent dit voor u als patiënt?
De afspraak die u nog had staan bij onze dermatoloog kan helaas niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk contact op te nemen met uw huisarts of zorgverzekeraar om u door te verwijzen naar een andere praktijk of dermatoloog voor de voortzetting of controle van uw behandeling. We bieden onze oprechte excuses aan voor eventuele ongemakken die deze verandering met zich mee kan brengen en waarderen uw begrip voor deze situatie. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar
om u verder te helpen.

De huid

De huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dat kan schade zijn door bacteriën, virussen, zonlicht of traumatische schade. Daarnaast heeft onze huid een aantal vitale functies zoals warmteregulering en de aanmaak van vitamine D. Een huidziekte kan deze belangrijke eigenschappen van de huid negatief beïnvloeden. De dermatoloog moet dan een diagnose stellen en een behandelplan maken om de huid weer zo gezond mogelijk te krijgen. De afdeling dermatologie van Medisch Centrum Tilburg heeft een ervaren en professioneel team van artsen die dit voor u kunnen verzorgen.

Aandoeningen

Het medisch specialisme dermatologie houdt zich bezig met aandoeningen van de huid, nagels en het haar. Die aandoeningen bij elkaar noemen we ‘huidziekten’. Spataderen en aambeien vallen ook onder dermatologie maar de specialisme heten daar flebologie (spataderen) en proctologie (aambeien).

U kunt bij Medisch Centrum Tilburg onder andere terecht voor:

drs hilke kreukels

Momenteel gesloten

Per 12 februari 2024 zijn wij helaas genoodzaakt onze afdeling dermatologie in Tilburg (tijdelijk) te
sluiten vanwege het vertrek van onze dermatoloog.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:30 uur
Dinsdag 08:00 – 16:30 uur
Woensdag 08:00 – 16:30 uur
Donderdag 08:00 – 16:30 uur
Vrijdag 08:00 – 16:30 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

Telefoonnummer:  085 - 488 17 00