Zorg met persoonlijke aandacht

Huidtherapie Tilburg

Huidtherapie Medisch Centrum Tilburg is een huidtherapeutische praktijk, gespecialiseerd in het behandelen van medische én cosmetische huidproblemen. De huidtherapeuten werken in de kliniek samen met de dermatologen om de gezonde, beschadigde of zieke huid te behandelen.

Onze huidtherapeuten hebben de vierjarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd, zijn BIG geregistreerd en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast zijn ze lid bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH); de beroepsvereniging voor huidtherapeuten.

Behandelingen voor huidtherapie in Tilburg:

  • Acne behandeling
  • Chemische peeling
  • Couperose behandeling
  • Elektrische epilatie
  • Laserontharen
  • Vaatlaser

Acne behandeling

Bij Medisch Centrum Tilburg bieden we verschillende mogelijkheden voor behandeling van actieve acne en acne littekens. De dermatoloog kan medicatie voorschrijven maar je kunt ook kiezen voor een behandeling door de huidtherapeut zonder medicatie. De huidtherapeut zal de huid een dieptereiniging geven en eventueel behandelen met een chemische peeling of laserbehandeling. Op korte termijn zijn er al goede resultaten mogelijk.

De kosten voor behandeling van acne door de dermatoloog worden altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Een verwijsbriefje van de huisarts is daarvoor noodzakelijk. Wanneer de behandeling bij de huidtherapeut medisch gerelateerd is zoals bij acne, kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Chemische peeling

chemische peeling tilburgMet een chemische peeling of TCA peeling kunnen we de huid op een natuurlijke manier behandelen. De huid wordt na de behandelingen namelijk zelf aan het werk gezet met een verfijnde en egalere huid als resultaat. Deze behandeling is zeer effectief tegen fijne rimpeltjes, grove huidstructuur, oppervlakkig pigment, lichte zonbeschadiging en rokershuid. Diepere lijnen in het gezicht zullen verzacht worden. De huidtherapeut van Medisch Centrum Tilburg zal tijdens het gratis consult een indicatie geven van de te verwachten kosten en het aantal behandelingen dat nodig is.

Couperose behandeling

couperose behandelen tilburgCouperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gelaat of op het decolleté. Je herkent het aan de vaak vuurrode adertjes rond de neus en op de wangen. Soms worden couperose en rosacea door elkaar gehaald terwijl het twee verschillende aandoeningen zijn. Beide aandoeningen zijn echter goed te behandelen door middel van de vaatlaser. Deze behandeling is veilig, vrijwel pijnloos en zeer effectief. Een consult voor couperose bij Medisch Centrum Tilburg is gratis.

Elektrische epilatie

elektrisch epileren tilburgElektrische epilatie is een behandeling om storende haren blijvend te verwijderen. Met een klein naaldje worden de haren één voor één behandeld. De huidtherapeut laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Zo wordt de haar beschadigt en uiteindelijk vernietigd. Na enkele behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. Er zijn dus meer behandelingen nodig en na enkele jaren is het goed om het behandelde gebied nogmaals te behandelen als er nieuwe haren zijn ontstaan. Een consult voor elektrische epilatie bij Medisch Centrum Tilburg is gratis.

Laserontharen

Bij Medisch Centrum Tilburg gebruiken we de LightSheer laser voor het definitief ontharen. Deze laser heeft FDA goedkeuring voor laserbehandeling van de donkere en (zon-)gebruinde huid. Met deze laser kan zowel een kleine zone zoals de bovenlip als een grote zone zoals de benen pijnloos en effectief onthaard worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om alle haren blijvend te verwijderen. Na enkele jaren kunnen er weer nieuwe haren gaan groeien waardoor een extra behandeling nodig is. Duurzame ontharing bij vrouwen in het gelaat wordt door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar jouw zorgverzekeraar. Een consult voor laserontharen bij Medisch Centrum Tilburg is gratis.

Vaatlaser

vaatlaser TilburgKlachten zoals couperose, rosacea of andere storende vaatjes kunnen effectief worden behandeld door middel van de vaatlaser. Bij vaatafwijkingen zien we een verwijding van bloedvaatjes waardoor deze rood of blauw/paars zichtbaar kunnen zijn. Deze vaatjes kunnen zich overal op het lichaam voordoen maar zien we veelal in het gezicht en op de benen. De behandeling met de vaatlaser geeft snel resultaat en is vrijwel pijnloos. Een consult voor de vaatlaser bij Medisch Centrum Tilburg is gratis.

 

 

 

drs hilke kreukels

 

E-mail:
info@polikliniekdeblaak.nl

Telefoon:
085 – 488 17 00

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:30 uur
Dinsdag 08:00 – 16:30 uur
Woensdag 08:00 – 16:30 uur
Donderdag 08:00 – 16:30 uur
Vrijdag 08:00 – 16:30 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

Telefoonnummer:  085 - 488 17 00