Zorg met persoonlijke aandacht

Allergie behandelen

Soms kan het lichaam ‘overdreven’ reageren op onschadelijke stoffen die het lichaam binnen dringen. Het gaat daarbij altijd om lichaamsvreemde stoffen die ons lichaam binnenkomen via contact met de huid, inhalering, voedsel, geneesmiddelen of insecten. De allergische reactie hierop, veroorzaakt klachten als een loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid en diarree. De dermatoloog van Medisch Centrum Tilburg zal na onderzoek en diagnose het juiste behandelplan voor u opstellen.

Contactallergie

Als de huid op een bepaalde plaats rood en opgezwollen wordt en er ontstaan blaasjes of schilfers, dan is er meestal sprake van contactallergie. De dermatoloog moet dan op zoek naar de stof die deze allergische reactie veroorzaakt. Dit gebeurt met de plakproef. Door middel van een pleister worden de meest voorkomende stoffen die een allergie veroorzaken op de rug geplakt. Na enkele dagen kan de dermatoloog zien welke stof een reactie veroorzaakt en kan er een behandeling gestart worden.

Genezing

Een allergie is meestal niet te genezen, maar is wel goed te behandelen of te voorkomen. Soms is het vermijden van een stof voldoende, maar vaak zijn medicijnen nodig die langdurig gebruikt moeten worden. Bij Medisch Centrum Tilburg kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van allergie. U kunt daarbij rekenen op zorg met persoonlijke aandacht. De afdeling dermatologie heeft geen wachtlijsten dus u kunt er vrijwel direct terecht voor een intake en eventueel een behandelplan.

drs hilke kreukels

Momenteel gesloten

Tijdelijk Per 12 februari 2024 zijn wij helaas genoodzaakt onze afdeling dermatologie in Tilburg (tijdelijk) te
sluiten vanwege het vertrek van onze dermatoloog.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:30 uur
Dinsdag 08:00 – 16:30 uur
Woensdag 08:00 – 16:30 uur
Donderdag 08:00 – 16:30 uur
Vrijdag 08:00 – 16:30 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

Telefoonnummer:  085 - 488 17 00