Zorg met persoonlijke aandacht

Acne behandelen

Acne is een verzamelnaam voor huidaandoeningen die te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. De aandoening is meestal goed te behandelen, maar omdat het een chronische aandoening is, zal de behandeling een langere periode volgehouden moeten worden. De dermatoloog van Medisch Centrum Tilburg zal na een eerste onderzoek en gesprek een diagnose stellen en daarna een behandelplan op maat maken. Bij Medisch Centrum Tilburg kunt u rekenen op zorg met persoonlijke aandacht en u kunt altijd snel terecht op het spreekuur.

Acne verminderen of genezen

Acne is niet altijd volledig te genezen, maar met de juiste behandeling kan de huid wel tot rust komen, waardoor de acne minder of niet actief wordt. Een behandelplan kan bestaan uit adviezen voor het reinigen van de huid, medicatie die talgvorming voorkomt, ontstekingsremmende medicatie, medicatie die de groei van bacteriën tegengaat of medicatie tegen abnormale verhoorning. Daarnaast heeft de huidtherapeut van Medisch Centrum Tilburg ook verschillende mogelijkheden om de actieve acne te behandelen en acnelittekens te verminderen.

Vergoeding acne-behandeling

Medisch Centrum Tilburg heeft contracten met alle zorgverzekeringen. De behandeling van acne door onze dermatoloog wordt in principe altijd vergoed door de zorgverzekeraar. De behandelingen van de huidtherapeut vallen niet in de basisverzekering, maar worden soms wel (deels) vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Voor meer informatie over vergoeding kunt u het beste even contact opnemen met uw eigen zorgverzekering.

drs hilke kreukels

Momenteel gesloten

Per 12 februari 2024 zijn wij helaas genoodzaakt onze afdeling dermatologie in Tilburg (tijdelijk) te
sluiten vanwege het vertrek van onze dermatoloog.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:30 uur
Dinsdag 08:00 – 16:30 uur
Woensdag 08:00 – 16:30 uur
Donderdag 08:00 – 16:30 uur
Vrijdag 08:00 – 16:30 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

Telefoonnummer:  085 - 488 17 00