Zorg met persoonlijke aandacht

Moedervlekken

Een moedervlek is een ongewoon hoge concentratie van cellen die pigment kunnen vormen op een bepaalde plek op het lichaam. De moedervlek is heel gewoon en onschadelijk, maar kan in een enkel geval ontaarden in een gevaarlijk melanoom. Deze verandering van moedervlek naar melanoom is gelukkig wel goed waar te nemen en als dit op tijd wordt ontdekt, is het goed te behandelen.

Herkennen van melanoom

Wanneer een moedervlek geleidelijk of plotseling verandert van vorm, grootte of kleur of gaat jeuken, is dit verdacht. Ook moedervlekken die plotseling ontstaan en er anders uit zien dan de andere moedervlekken op uw lichaam zijn verdacht. In het geval van een verdenking is het goed om dit zo snel mogelijk door een dermatoloog te laten onderzoeken met een dermatoscoop. Hoe eerder een melanoom ontdekt wordt, hoe groter de kans op een geslaagde genezing.

Verwijderen van moedervlekken

Moedervlekken die op de huid liggen,kunnen op een veilige manier verwijderd worden door middel van afschaven of coaguleren. Platte moedervlekken en melanomen worden bij Medisch Centrum Tilburg verwijderd door een excisie. Dit is een kleine chirurgische ingreep waarbij de bewuste plek wordt weggesneden.

drs hilke kreukels

Momenteel gesloten

Tijdelijk Per 12 februari 2024 zijn wij helaas genoodzaakt onze afdeling dermatologie in Tilburg (tijdelijk) te
sluiten vanwege het vertrek van onze dermatoloog.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:30 uur
Dinsdag 08:00 – 16:30 uur
Woensdag 08:00 – 16:30 uur
Donderdag 08:00 – 16:30 uur
Vrijdag 08:00 – 16:30 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

Telefoonnummer:  085 - 488 17 00