Een onzuivere huid met roodheid kan hinderlijk zijn, vooral in het gezicht. Bij de aandoening rosacea vertoont de huid rond de wangen en neus roodheid, bultjes of zichtbare bloedvaatjes. Bovendien kan er sprake zijn van plotseling blozen. Rosacea is een chronische maar ongevaarlijke aandoening die niet te genezen is, maar wel behandeld kan worden. In onze kliniek in Tilburg staat een team van huidexperts, waaronder een dermatoloog en huidtherapeut, klaar om je te helpen.

Spreekuur voor rosacea

Heb je last van rosacea en wil je weten wat onze huidspecialisten kunnen doen? Maak dan een afspraak voor het spreekuur van de dermatoloog in Tilburg. Tijdens het consult wordt de huid onderzocht, en samen bespreek je mogelijke veranderingen in voeding of het gebruik van zeep/shampoo. Daarnaast kan de dermatoloog medicatie voorschrijven om de symptomen van rosacea te verminderen. Als je liever een behandeling met de vaatlaser wilt, kun je een consult plannen bij onze huidtherapeut.

Behandeling van rosacea met medicatie

Bij rosacea reageren patiënten verschillend op behandelingen en combinaties daarvan. Het kan soms een zoektocht zijn die je samen met de dermatoloog maakt om de ideale behandelcombinatie voor jouw situatie te vinden. Er wordt gekeken naar mogelijke veranderingen in voeding en drankgebruik. Daarnaast kan de dermatoloog medicijnen voorschrijven of crèmes/zalven aanbevelen, mogelijk in combinatie.

Vaatlaserbehandeling

Voor de behandeling van rosacea hebben we in Tilburg de vaatlaser beschikbaar. De huidtherapeut gebruikt deze laser om de gesprongen rode bloedvaatjes te verwijderen. De vaatlaser is zeer succesvol omdat het de rode vaatjes uiterst nauwkeurig kan behandelen. Dit resulteert in een vermindering van de rode en onregelmatige huid, en het effect kan enkele jaren aanhouden.

Afspraak maken voor rosacea behandeling in Tilburg

Om een afspraak te maken voor het spreekuur van onze dermatoloog of huidtherapeut, kun je tijdens kantooruren telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 085-4881700.