085-4881750

Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte waar nog geen medicijn voor bestaat maar er zijn wel verschillende lipoedeembehandelingen mogelijk. Door een verstoring in de aanmaak van vetweefsel en een slechte vochtafvoer via de lymfevaten ontstaan er onderhuidse ophopingen van vet en vocht.  De aandoening is vooral te herkennen aan de symmetrie in vetverdeling, de ongelijke verdeling tussen taille en heupen en de ophoping rond de enkels. Er is nog weinig bekend over de oorzaak van lipoedeem. Wel is duidelijk dat erfelijke aanleg een rol speelt en dat de klachten ontstaan tijdens of na de puberteit.

Verschillende lipoedeembehandelingen

beste lipoedeem behandelingAls patiënt met lipoedeem heb je de keus uit 2 therapievormen. Ten eerste zijn er een aantal therapeutische conservatieve behandelingen zoals elastische kousen, lymfedrainage en oedeemtherapie die er vooral op gericht zijn om de klachten tijdelijk te verminderen. Ten tweede is er de chirurgische mogelijkheid, welke een meer langdurig effect heeft op de klachten, de zogenaamde lipoedeemliposuctie.

Minder klachten

De lipoedeemliposuctie is vooral een medische ingreep die de klachten sterk vermindert en heeft als bijkomend voordeel dat er ook cosmetische figuur verbeteringen te zien zijn. Zou je meer willen weten over deze ingreep en of deze ook voor jou geschikt is? Maak dan een afspraak voor een consult bij de lipoedeemarts van Medisch Centrum Tilburg.

Tel. 085-4881700

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services