Als je een soa-test wilt laten afnemen dan ben je bij Medisch Centrum Tilburg aan het juiste adres. Je kunt een afspraak maken op de soa-poli van onze dermatoloog.

SOA is een afkorting van Seksueel Overdraagbare Aandoeningen die je kunt krijgen als je onveilig gevreeën hebt. Omdat je de aandoening vaak gemakkelijk kan overdragen aan anderen is het belangrijk om je te laten testen en behandelen. De meeste aandoeningen zijn goed en eenvoudig te behandelen.

Op de SOA Poli in Tilburg kun je terecht voor diagnose en behandeling van Chlamydia, Gonorroe, genitale wratten, herpes, Hepatitis B, Lues (Syfilis), HIV en andere meer zeldzamere soa’s. Tijdens het consult zal de dermatoloog adviseren waarop getest moet worden. Het consult en de test duren ongeveer 30 minuten en de uitslag is meestal na een week bekend.

Met een verwijsbrief van de huisarts worden de kosten van de soa-test meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Het is daarnaast ook mogelijk om zelf de kosten te betalen voor het onderzoek en de behandeling. De kosten voor een complete soa-test met behandeling zijn €180,-.

Een afspraak maken op de soa poli in Tilburg kan telefonisch: 085-4881700