Patiënten met spataderen worden bij Medisch Centrum Tilburg altijd eerst onderzocht door middel van een duplexonderzoek. Bij een duplexonderzoek van de benen brengt de fleboloog met geluidsgolven het bloedvat in beeld en meet de bloeddoorstroming in de bloedvaten.

De arts kijkt tijdens het onderzoek op het scherm om de problemen in de bloedvaten in kaart te brengen. Duplex betekent ‘tweevoudig’. Bij het spataderonderzoek wordt gebruik gemaakt van de twee technieken echografie en doppler. Beide werken met geluidsgolven die voor mensen niet hoorbaar zijn (ultrageluid). De echografie zorgt ervoor dat de bloedvaten zichtbaar worden op het scherm. Met doppler kan de arts zien hoe het bloed stroomt.

Pas tijdens het duplexonderzoek kan de arts van Medisch Centrum Tilburg bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor de spataderen. De mogelijke behandelingen zijn o.a. sclerocompressie therapie, muller of EVLT. Tevens kan de arts pas bij het onderzoek bepalen of de behandeling van de spataderen vergoed kan worden door de zorgverzekering of niet. De zorgverzekeringen hebben hiervoor medische criteria opgesteld die de arts moet onderzoeken.

Tijdens het consult met Duplexonderzoek zal onze behandelaar alle vragen beantwoorden en je krijgt een advies op maat voor de beste behandeling Een afspraak maken bij onze specialist in Tilburg kan telefonisch: 085-4881700